עבודה של מקדם אתרים

הרבה שואלים מה למעשה עושה מקדם אתרים (איש SEO)?

קידום אתרים זה תחום אמורפי ולא ברור ללקוחות כמו יחצ"ן. קשה להבין מה הוא עושה ואם הוא עושה בכלל משהו.

אז אפשר לומר שכמו שאיש יחסי ציבור צריך בסוף להביא לתוצאה טובה ללקוח שנמדדת בזה שידברו עליו ויזכירו אותו בכל מקום וגם יהיה לו שם טוב כך מקדם אתרים צריך להביא תוצאות שתמדד במיקום טוב במנוע החיפוש של גוגל שיתורגם בסופו של דבר ללקוחות.

אז תפקיד מקדם האתר הוא בסופו של דבר להעלות את האתר למעלה בחיפוש.

הנה הסבר על מה הוא עושה:

1.חקר מילות מפתח. הבסיס לביצוע קידום אתרים מוצלח הוא הבנה של מה צריך לקדם בהתאם ללקוח ולצרכים שלו. לא כל לקוח דומה לשני ולדוגמא יתכן שאם ניקח 2 עורכי דין שעוסקים בנושא של מקרקעין יתכן שלכל אחד יהיו צרכים אחרים לגמרי. אחד יכול לעסוק למשל בתביעות מול קבלנים על נזקי בניה או בתביעות של שוכרים מול משכירים והשני יכול לעסוק בחוזי בניה.

בביצוע החקר בודקים מהם הביטויים שכדאי ללקוח לקדם וזה על פי מה שהלקוח רוצה, על פי מה שמתחרים מקדמים ועל פי מה שהכלים של גוגל וכלים אחרים מציעים.

העבודה מעניינת כי עובדים עם עסקים בכל התחומים. אין חובה לבחור במקדם שכבר קידם את התחום כי אפשר לקדם כל תחום אם לומדים אותו

2.בדיקה וסריקה של האתר. אתר צריך להיות מתאים לגוגל מכמה בחינות שזה אומר שקל לנווט בו, הוא נסרק כמו שצריך, עולה מהר, תואם לסלולר ולכל סוגי המסכים ועוד.

במקרה ויש דברים לא תקינים מקדם האתר מדבר עם מי שמתחזק אותו ואם צריך גם עם מתכנתים כדי לוודא שהאתר תקין מבחינת גוגל.

במקרה של בניית אתר חדש מאפס מקדם האתר ייעץ לבוני האתר כדי לוודא שהוא עומד בכל הדרישות של גוגל.

3.בניית קישורים לאתר. גוגל מעלה אתר בדירוג בזכות כל מיני גורמים וגורם עיקרי הוא קישורים לאתר. מקדם האתר צריך לבנות לאתר קישורים טובים ואיכותיים כדי שגוגל יראה בו אתר סמכותי וטוב. השגת קישורים היא משימה לא פשוטה ומקדמי אתרים רבים מחזיקים אתרי מאמרים שמהם יוצאים קישורים לאתר. נוסף לזה נבדקים אתרים של מתחרים כדי לראות מאיפה הם מקבלים קישורים והאם אפשר גם לקשר משם. זה יכול להיות אינדקסים או פורומים או אתרים אחרים.

בהרבה מקרים מבצעים החלפת קישורים עם מקדם אתרים אחר.

4.בקשת תוכן לאתר ומעבר על התכנים בתוך האתר. בהתאם למחקר המילים שבוצע מזמינים תוכן לאתר שהלקוח צריך לספק (או כותבי תוכן מקצועיים). בתוכן ישובצו מילות מפתח שרוצים לקדם ויהיו בו גם תיאורים של התכונות ותיאורים לגוגל.

נוסף לזה יבוצעו קישורים פנימיים באתר לדף הבית וממאמרים לדפים אחרים שרוצים לחזק.

5.יהיה גם ייעוץ לבעלי האתר איך להגביר את הקידום מבחוץ כמו למשל שימוש בפרסומים במדיה הישנה כדי להגביר את מספר הכניסות לאתר. למשל אם יש מודעה בעיתון צריך לכלול בה גם את כתובת האתר כדי שאנשים ידעו להכנס אליו.

6.עבודה שוטפת של מעקב אחרי הקישורים שמגיעים לאתר, מעקב אחרי המיקומים של ביטויי המפתח שרוצים לקדם ושינויים לפי הצורך.

במסגרת המעקב מקדם האתר בודק גם האם נכנסו קישורי ספאם לא רצויים שנועד להפיל את האתר. דברים כאלה קורים לפעמים בקידום של מוצרים או אתרים עם תחרות מאוד גבוהה. אם זה קורה אז מקדם האתר צריך להכחיש את כל הקישורים האלה מול גוגל.

ניהול מוניטין בגוגל

במקרים רבים שבהם רוצים לעבוד עם אדם מסוים או עם עסק מסוים מחפשים את השם שלו בגוגל (עושים עליו גוגל) כדי לראות אם יש עליו פרסומים שליליים. במקרה של פרסום שלילי יש הרבה סיכויים שלא יפנו בכלל

לאותו עסק או אדם ואם הפרסום השלילי לא מוצדק אז זאת פגיעה סתם. לכן רצוי לבצע ניהול מוניטין בגוגל כדי שהכל יראה נקי.

מקדם אתרים שיודע לקדם אתרים למעלה יכול לנצל את היכולת הזאת כדי להוריד פרסומים שליליים למטה.

לפעמים כשמחפשים שם של בן אדם פרטי או של עסק בגוגל למקרה שרוצים לשתף איתו פעולה אפשר למצוא פרסומים שליליים עליו.

פרסום שלילי זה אומר ביקורת לא טובה על עסק, אזכור של תביעה נגד האדם או העסק או כתבה שלילית.

בעבר פרסום כזה בעיתון או כלי תקשורת היה נשכח כעבור תקופה אבל גוגל לא שוכח אף פעם. יתכן שבעל עסק עובד הרבה שנים עם אלפי לקוחות מרוצים אבל יש אחד ששם עליו פעם ביקורת שלילית (יכול להיות גם שמוצדקת) והדבר הזה עלול להרתיע לקוחות פוטנציאלים מלהתקרב אליו.

במקרים כאלה יש אפשרות למקדם אתרים לקדם תכנים חיוביים בתוצאות החיפוש של גוגל כך שאזכורים שליליים ידחקו למטה בחיפוש ויצאו מהדף הראשון לדף השני (ברוב המקרים הגולשים לא מגיעים לדף השני). מעבר לזה אפשר להמשיך ולדחוק את התוצאות עוד יותר למטה לפי צורך.

איך לומדים להיות מקדם אתרים?

קידום אתרים נלמד בכל מיני קורסים במכללות, בקורסים באינטרנט ואפשר גם על ידי לימוד עצמי ללמוד את כל הנושא. נוסף לזה אפשר להעזר בשיעורים פרטיים אצל מקדמים מנוסים.

אין צורך בתואר אקדמי לצורך לימודי קידום אתרים. הבנה וידע בשיווק כן רצויים.

ידע טכני בתכנות גם יכול לעזור.

איפה מקדם אתרים יכול לעבוד?

מקדם אתרים יכול לעבוד בכמה מקומות:

  • כשכיר בחברה לקידום אתרים או משרד פרסום בו הוא יקדם לקוחות שונים לפי צורכי העבודה
  • כשכיר בצוות קידום אתרים של חברה גדולה שבו הוא יקדם את האתרים של החברה. חברות מסוימות מעדיפות לעשות את הקידום אצלם (in house) ולא לשכור חברת קידום חיצונית. זה יכול להיות למשל חברות ביטוח גדולות, חברות מתעשיית ההימורים, בנקים, חברות נסיעות ועוד
  • כעצמאי שזה אומר לפתוח עסק משלו ולקדם ללקוחות שונים תמורת תשלום חודשי (ריטיינר). לעבודה בתור עצמאי בתחום יש הרבה יתרונות שהם: יכולת לבחור לקוחות ולהחליט עם מי רוצים לעבוד ועם מי לא, גמישות מוחלטת בשעות העבודה ואפשר לעבוד מתי שרוצים כל עוד העבודה מתבצעת וגם אפשר לעבוד מכל מקום בארץ או בעולם ולא חייבים לעבוד מהמשרד. אפשר לעבוד מבתי קפה, מחוף הים, תוך כדי שהיה בחו"ל וזה לא משנה ללקוח