אחת משיטות השיווק החזקות באינטרנט היא קידום אתרים אורגני או בקיצור Seo.
SEO זה ראשי תיבות של Search Engine Optimization שזה אומר להתאים את האתר למנועי החיפוש ובדרך כלל מדובר בגוגל.
הרעיון הוא שהגולשים מחפשים מוצר או שירות במנוע החיפוש גוגל והם נתקלים במודעות בתשלום. אחרי המודעות בתשלום באות מפות מיקום של גוגל במקרים מסוימים ואחרי זה באות תוצאות החיפוש האורגניות בגוגל.
רוב הגולשים מאמינים שאם אתר מדורג למעלה בתוצאות החיפוש האורגניות בגוגל זה אומר שהוא יותר ממני שמדורג במקום נמוך יותר ולכן הם הולכים למי שמדורגים גבוה קודם כל.
אם הגולשים מחפשים מוצר או שירות הם יכנסו ל2-3 אתרים שמדורגים גבוה ויתרשמו מהם. אם האתר בנוי בצורה מזמינה הם יקנו בו ישירות במקרה שבו מדובר בחנות וירטואלית או יצרו קשר במקרה של אתר של נותני שירות.
לכן כדאי להיות לאתר להיות למעלה בחיפוש כדי להגדיל את מספר הלקוחות שלו ואת זה עושים על ידי קידום אתרים אורגני (SEO).
לביצוע העבודה כדאי להעזר בשירותיו של מקדם אתרים מנוסה ומקצועי שידע לעשות עבודה יעילה.
למי מתאים ביצוע קידום אורגני SEO?
קידום אורגני מתאים למי שיש להם מוצר צריכה או שירות שהוא מוכר ומחפשים אותו בגוגל לדוגמא:
- עורכי דין בכל התחומים לחיפושים כמו "עורך דין תעבורה"
- רופאים פרטיים בכל התחומים כמו "רופא שיניים חירום"
- אקטוארים
- רואי חשבון
- בוני אתרים לביטויים כמו "בניית אתר בוורדפרס"
- אולמות אירועים
- אינסטלטורים
- מנעולנים
- מובילי דירות
- מדבירים
- חיתולים למבוגרים
- מתנות ליולדת
שלבים בביצוע קידום אתרים:
1.קודם כל צריך להיות אתר שבנוי על מערכת ניהול שאפשר לקדם דרכה. כדאי להתייעץ עם מקדם אתרים מקצועי לפני שבונים את האתר כי אם האתר נבנה בלי יכולת לקידום יהיה צורך במקרים רבים לבנות אותו מחדש.
האתר בין היתר צריך להיות נח לגלישה וניווט וגם לעלות מהר כשגולשים אליו.
נוסף על זה האתר צריך להיות בנוי בצורה מזמינה לגולשים כך שמי שיגלשו דרכו יבצעו בסוף המרה. המרה זה אומר קניה או יצירת קשר עם בעלי האתר.
2. ביצוע מחקר מילים. קידום אתר מצריך קודם כל החלטה של איזה דברים רוצים לקדם ועל איזה ביטויים רוצים להופיע. המחקר הוא שלב עוגן חשוב בביצוע קידום האתר. בעל האתר צריך להחליט איזה תחומים ונושאים חשובים לו לקידום ובמחקר נבדק האם יש חיפושים עליהם ועל איזה מילים או ביטויים כדאי לקדם. אין טעם לקדם ביטויים שאין עליהם חיפושים כי אז האתר יהיה במקום הראשון אבל לא יהיו אליו פניות.. את המחקר אפשר לעדכן בהמשך אם עולים עוד דברים רלבנטיים שלא נלקחו בחשבון קודם.
רעיונות לביטויים אפשר לקבל גם משכל ישר, גם מכלים של גוגל וגם מאתרים של מתחרים בתחום.
3. הזרמת תכנים מתאימים לאתר. אם רוצים לקדם נושא מסוים אז צריך שיהיה תוכן עליו באתר כדי שגולשים שמחפשים אותו ימצאו מידע רלבנטי.
תכנים צריכים להיות מאמרים עם הסברים מעמיקים על השירות או המוצר. כדאי להוסיף להם גם תמונות וסרטונים. ככל שהגולש יהיה יותר זמן באתר כך הוא יתקדם יותר
4. חיבור האתר לכלי גוגל וסריקה של האתר. את האתר צריך לחבר לכלי ניהול האתרים של גוגל שדרכו אפשר גם לסרוק את האתר וגם לראות מיקומים של ביטויים ומילים בחתכים שונים של החיפוש האורגני בגוגל. נוסף לזה אפשר לראות בכלי עוד דברים כמו איזה קישורים יש לאתר וגם תקלות.
4.ביצוע קישורים לאתר. קישורים מאתרים אחרים שהם בתחום לאתר המקודם יעלו את האתר המקודם למעלה בחיפוש גוגל. נוסף לזה כדאי לקשר לאתר מרשתות חברתיות כמו קבוצות פייסבוק מתאימות